Суббота, 20.04.2024, 17:00
Приветствую Вас Гость | RSS

ВАСИЛЬЕВСКОЕ  ЛИТЕРАТУРНО - ТВОРЧЕСКОЕ  ОБЬЕДИНЕНИЕ  "ЛИРА"     

Главная » Архив материалов

25 жовтня 2018 року в конфернец-залі Василівської центральної районної бібліотеки для дорослих відбулася зустріч з поетом Олександром Польченком. Це вже друга зустріч поета з пошановувачами його творчості у стінах бібліотеки.

Цього разу Олександр Олегович презентував свою дев'яту збірку "Делла". Незвичайна назва книги, незвичайні вірші заворожили присутніх, а спів автора вразив усіх та став несподіванкою.

На заході була присутня сестра автора Козак Олена Олегівна, яка сказала багато теплих слів про брата.

Також свої відгуки і враження висловили інші присутні.


Просмотров: 702 | Добавил: festpoez | Дата: 29.10.2018 | Комментарии (0)

Як же мало ми знаємо про людей, що живуть поруч з нами…  Про їх внутрішній світ, який є маленьким Всесвітом. Про болі, радощі, переживання, мрії та сподівання. Нам ніколи… Ми все кудись біжимо, ... Читать дальше »

Просмотров: 663 | Добавил: festpoez | Дата: 14.05.2018 | Комментарии (0)

Пішла з життя Кострова Зінаїди Миколаївна – член літературного обЇєднання «ЛІРА», що діє на базі районної бібліотеки для дорослих.

 Не один рік Зінаїда Миколаївна тішила всіх своєю творчістю. 

Маючи активну життєву позицію, вона приймала участь у всіх фестивалях, конкурсах та концертах. Її вірші  ввійшли в альманахи, збірки поетів краю, області. 

Вона була неординарною особистістю, талановитою, яскравою, щирою.

 Закінчився її земний шлях, залишаючи за собою невмирущі рядки поезії…

Вічна пам'ять! Вічний спокій!

Коллектив Василівської центральної районної бібліотеки для дорослих.                                                                         

... Читать дальше »

Просмотров: 661 | Добавил: festpoez | Дата: 30.03.2018 | Комментарии (0)

Незвичайні дні, незвичайна осінь. Природа надіває свої костюми на прощальний золотий бал і василівці  згадують 2012 рік, коли на території садиби Попова вперше запалало «цвєтаєвське багаття» і був проведений музично-поетичний фестиваль «Формула вогню», присвячений 120-річчю з дня народження поетеси «срібного віку» Марини Цвєтаєвої.    

читати далі >>>

Просмотров: 639 | Добавил: festpoez | Дата: 19.10.2017 | Комментарии (0)

А хто там? Хто там у зимову пору крокує різними стежками, що сходяться в центрі міста до дверей бібліотеки для дорослих? Та це ж вони – невгамовні, непосидючі творчі люди м. Василівка, яких об’єднала «Ліра». Питаєте, чого ж їм дома не сидиться, хіба нема домашніх справ? Та, зачекають ті справи – все одно всю роботу не переробиш, а от отримати насолоду від спілкування зі спорідненими душами – то справжній душевний відпочинок. Хіба ні? 
       Адже ж у гурті таких самих, як ти людина розкривається, у неї ніби крила виростають. Сидимо… Стиха гомонимо… Кожен має час прочитати свої рядочки, послухати інших. Атмосфера цих зустрічей неймовірно тепла. Чай. Кава. Посмішки. Оплески. Схвальні відгуки. Наші ліровці «ростуть». Це дуже приємно. А яке розмаїття! Рядочки поезій переплітаються із прозовими. А от і переклади віршів! І пісні у нас лунають! Одним словом, на всякий смак.
    &nbs ... Читать дальше »

Просмотров: 704 | Добавил: festpoez | Дата: 19.02.2017 | Комментарии (0)

19 ноября 2016 г. в малом зале ЦКД состоялась презентация книги нашей "ЛИРовской" поэтессы - Наталии Литош. 

Книга - первенец нашей дорогой поэтессы, с таким мелодичным, домашним и родным  названием "Я - з води і роси" представляет собой историю жизни Наталии.

Здесь от стихов о родителях и родных местах  и до признания в вечной любви любимому мужчине... Здесь истории о детях и о жизни в селе... Здесь просто раскрыта душа для всех...

С удовольствием все присутствующие слушали стихотворения как в исполнении самого автора, так и в исполнении приехавших из Запорожья коллег по перу из объединения "Поиск". Некоторые стихи запорожскими гостями были положены на музыку и под гитару, по-новому открывались и радовали слух. 

Много было гостей, много было поздравлений. ЛИРовцы практически полным составом поздравили со сцен ... Читать дальше »

Просмотров: 891 | Добавил: festpoez | Дата: 21.11.2016 | Комментарии (0)

Поезія – особливий світ, в якому душа відволікається від буденності і святкує свободу. Вона є слово, що виходить не стільки від інтелекту, скільки від серця. У віршах дихає саме життя – це знають усі,    хто любить поезію. Вона надзвичайно вабить нас своєю музичністю, пестить вухо формою, своїм яскравим і надихаючим змістом.                          У цьому переконалися учасники та гості свята поезії: «Все, що життя довірила словами» яке пройшло у Василівській районній бібліотеці          20 березня, напередодні міжнародного дня поезії. На нашому святі ми славили світ поезії, що оспівує любов, красу, людські  взаємини.

... Читать дальше »

Просмотров: 799 | Добавил: festpoez | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

Наша Василівська земля багата на талановитих людей, особливе місце серед них займають поети і письменники. Кожна книжка наших місцевих поетів, яка виходить друком – це приємна подія для Василівки.

      І сьогодні, шанувальники поезії,зібралися у затишному читальному залі бібліотеки,на презентацію збірки Володимира Мажури, з поетичною назвою: 

«Любовь и счастье редко совпадают..»

     Сама назва збірки змушує нас задуматися над сенсом життя, адже життя - це неповторна мить, треба ним дорожити, і прожити його з гідністю.

Прочитавши збірку віршів Володимира Мажури, ви взнаєте його щирість, відвертість душі і серця, простоту, багату  внутрішнім світом людину.

Багато талантів у Володимира Івановича. Він дивовижний поєт.Він педагог і музикант від Бога. Йому аплодував  не тіль ... Читать дальше »

Просмотров: 823 | Добавил: festpoez | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

До 125-річчя від дня народження Павла Тичини в Василівській центральній районній  бібліотеці відбулася літературно - музична композиція «Молодий я, молодий».

     Ведучі – І. Ляшенко та  І. Решетняк ознайомили присутніх з цікавими фактами життя та  творчості поета. В рамках творчої зустрічі було презентовано  виставку книг «Неодцвітаюча  весно моя» та переглянуто відео кліпи на вірші Тичини - «О, Панно Інно» та «Ви знаєте, як липа шелестить»       

      Гості із задоволенням  декламували вірші Павла Тичини, бо він  мав особливий  поетичний стиль, умів поєднати у своїй творчості слово, музику й барви, навчити бачити й відчувати красу навколишнього світу, виховувати високу культуру почуттів.

... Читать дальше »

Просмотров: 724 | Добавил: festpoez | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

6 января по благословению Высокопреосвященнейшего архиепископа Луки прошел традиционный музыкально-поэтический фестиваль «Звезда Рождества».

Прекрасная музыка и гениальная поэзия, как сказал в своем приветственном слове Его Высокопреосвященство, помогает достучаться до человеческих сердец, открывает их для встречи с Господом.

«Когда звучат музыка или поэзия, сердце самого черствого человека откликается, - сказал владыка. - Они обладают удивительным и неповторимым свойством воспитания самых прекрасных чувств в душе человека. Они учат состраданию, сопереживанию к происходящему, к участию в борьбе добра и торжеству его над злом. Они помогают душе вспомнить себя и свое главное предназначение - соединение её с Богом, живое богообщение».

Поблагодарив всех участников и организаторов фестиваля за душевный непокой, за желание найти новые формы общения и реализации творческих идей, за жар сердец, владыка отметил важность такого рода мероприятий. ... Читать дальше »

Просмотров: 734 | Добавил: festpoez | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

1 2 3 »
Поиск
Вход на сайт

Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Карта посещений
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0