Суббота, 27.04.2024, 02:37
Приветствую Вас Гость | RSS

ВАСИЛЬЕВСКОЕ  ЛИТЕРАТУРНО - ТВОРЧЕСКОЕ  ОБЬЕДИНЕНИЕ  "ЛИРА"     

2015

В СТЕНАХ СЕРЕБРЯНОГО ВЕКА 2015

Починаючи з 2012 року, василівське літературно - творче об’єднання «ЛІРА» проводить поетично-музичний фестиваль «В стенах серебряного века», на який традиційно збираються люди, закохані в поезію, музику: поети Василівського району, Запоріжжя,Кам’янко-Дніпровки, Дніпропетровська. Ось і цього разу, на сцені лунали ліричні та меланхолійні вірші, жагуча сатира та зізнання у коханні: до мами, до Батьківщини, до безкрайніх просторів нашого краю.

   Було відкрито і нові імена. Підбадьорює те, що до поетичних лав стала талановита молодь- Настя Панчук та Діана Шматало.Порадувала своїми віршами наша гостя з м. Дніпропетровськ Ніна Бєланова.

    Дуже гармонійно «вплелися» в поезію пісні у виконанні членів фольклорного ансамблю Алли Гапон та Людмили Лоцман під акомпанимент Володимира Мажури. Авторська пісня у виконанні відомого і за межами нашого міста співака Олега Васюкова, викликала хвилю бурхливих оплесків. Ну, і звичайно ж, усі присутні із захватом насолоджувалися «золотим голосом Василівки» - Олегом Симоненком та чудовими піснями у його виконанні

    Протягом усього фестивалю публіку чарував незвичайний гурт « Джива он лайн» протоієрея о.В’ячеслава(м.Запоріжжя) – здавалося, що навіть птахи сиділи на гіллі, не поворушившись.

     Звісно зірками цього концерту стали наші ведучі – Наталія Літош та Василь Бодня.

   А на завершення виконання усіма, хто приймав участь у цьому чудовому заході, пісні «Изгиб гитары желтой»


В СТЕНАХ СЕРЕБРЯНОГО ВЕКА 2015...

Поетичне свято «У стінах срібного віку» зібрало днями на райцентрівській площі прихильників лірики та авторської пісні. Неповторні яскраві враження і емоції викликали ці поетичні читання у глядачів, адже саме у віршах можна передати ту глибину почуттів, які переповнюють серце людини. Це і радість, і кохання, і печаль, і туга, і просто філософські роздуми. А зібрало поетів Василівське об»єднання «Ліра», яке, власне, і стало ініціатором проведення цього свята.

До «стін срібного віку» запросили гостей із Запорізького літературно-поетичного об»єднання «Пошук», поетів із Дніпропетровська, Енергодара, Дніпрорудного, а також вокальну групу із Запоріжжя «Джива-онлайн».

Ведучі свята Василь Бодня та Наталія Літош (вони також належать до колективу «Ліри») віршованими рядками представляли кожного виступаючого на сцені. І полилася поезія у виконанні василівчан Лариси Губенко, Дениса Філатова, Тетяни Лемешко, Ліки Алєксєєвої, Валентини Попової, Зінаїди Гончарової, Анастасії Панчук, Діани Мєшкової, Віри Мартиросян, Ольги Ліщук (Степногірськ), Світлани Пузіної-Олійник, Анатолія Тарасовського, Володимира Красильникова (Запоріжжя), Ніни Бєлановой (Дніпропетровськ)… А які пісні звучали у виконанні протоієрея В’ячеслава із групи ««Джива-онлайн»!

Поезія і музика давно стали нерозривними складовими людської душі. Тож свято супроводжувалося співочими виступами вокалістів з районного Центру культури та дозвілля. Щирими оплесками присутні зустрічали Олега Симоненка, Олега Васюкова, дует «Українські візерунки» — Аллу Гапон та Людмилу Лоцман — під керівництвом акордеоніста Володимира Мажури.

Свято поезії вдалося на славу. Понад дві години поети дарували свої перли шанувальникам лірики. На згадку про цю теплу зустріч кожен поет отримав у подарунок альманах «У стінах срібного віку», у який увійшли поетичні твори місцевих ліриків.

Василівське об»єднання «Ліра» щиро дякує усім, хто долучився до підготовки і проведення цього чудового заходу. Окреме спасибі керівнику ЦКД Володимиру Шаталінському, начальнику відділу культури і туризму РДА Тетяні Шаталінській, звукооператору Євгенію Катеринчуку, творчим колективам ЦКД та колективу районної бібліотеки для дорослих, які постійно працюють у тісному тандемі з поетами Василівщини.

 

За матеріалами газети "Нова Таврія"


 

Поиск
Вход на сайт

Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Карта посещений
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0